Allergi er en lidelse i immunforsvaret som ofte også blir referert til som en atopi. Allergiske reaksjoner forekommer på normalt ufarlige stoffer i miljøet kjent som allergener; disse reaksjonene er ervervet, forutsigbare og hurtige.


Det er anbefalt å starte forebyggende behandling av allergi i slutten av februar, for å oppnå best mulig effekt før pollensesongen begynner.Strengt tatt er allergi en av fire former for overfølsomhet og kalles type I (eller umiddelbar) overfølsomhet. Vanlige allergiske reaksjoner inkluderer eksem, elveblest, høysnue, astma angrep, mat allergier, og reaksjoner på giften til stikkende insekster som veps og bier.


Milde allergier som høysnue er svært utbredt blandt befolkningen og forårsaker symptomer som allergisk konjunktivitt (øyekatarr), kløe, og rennende nese. Allergier kan spille en stor rolle i tilstander som astma. Hos noen lidende kan alvorlige allergier mot miljømessige eller dietetiske allergener, eller mot medisin, føre til livstruende anafylaktiske reaksjoner med døden som en ytterste konsekvens.


Reseptbelagte og over-disk medikamenter er lett tilgjengelige, men gjør ingenting for å hjelpe generell helse eller forebygging av allergier, og kan i tillegg føre til uønskede bivirkninger. Naturlige remedier som akupunktur hjelper imidlertid både som en stiller på allergi symptomer, og kan hjelpe kroppen med å komme i balanse ved å klare opp underliggende tilstander som forårsaker allergier, og forbedre generell helse.


Sesong allergier fremtrer når noen reagerer på pollen fra blomster i trær, gress og ugress, og fører til symptomer som kløende øyne, nysing, rennende nese, hodepine og utmattethet.  (1)


Selv om vestlige medikamenter er tilgjengelige, til og med over-disk, kommer de med sin egen liste over bivirkninger. En av disse bivirkningene er tap av lukt og smak. Andre bivirkninger inkluderer hodepine, utmattethet, tungpustethet og mage smerter. (2) I tillegg gjør medikamentene ingenting for å fremme helse eller forhindre flere allergier.


Allergier er et tegn på en ubalanse i immunforsvaret. Å balansere og styrke kroppen kan være den beste hjelpen for å tone ned eller til og med kvitte seg helt med sesong allergier.


Noen naturlige tips er


•Spis lokale grønnsaker som er i sesong. Dette holder oss i balanse med den naturlige syklusen rundt oss.

•Spis lokal honning, og – hvis du ikke har reaksjoner mot det (test deg selv ved å innta bare en liten smule av det) – lokal bie pollen. Den lokale honningen og bie pollenet er fremstilt av pollen fra lokale blomster i en form som blir benyttet av kroppen. Dermed, når kroppen senere blir utsatt for disse stoffene i miljøet, opplever ikke kroppen det som en inntrenger og reagerer ikke mot det.

•Ta regelmessig multivitamin-/mineral tilskudd året rundt for å forsikre at kroppen fungerer optimalt.

•Spis mer rå mat, særlig i de varmere månedene. Dette synkroniserer oss med sesongene og hjelper kroppen til å fungere på sitt beste.

•Ta en homøopatisk allergi medisin. Homøopatisk medisin virker ved å sette vibrasjonene av symptomene sammen med en spesifikk medisin. Når vibrasjonene passer sammen kansellerer de symptomene og forbedrer generell helse.

•Motta akupunktur behandling.


Hvordan akupunktur hjelper mot allergier


Akupunktur er en effektiv metode både å behandle sesong allergi symptomer på, og å bringe kroppen i balanse slik at man ikke behøver å lide av sesong allergier i fremtiden.


Akupunktur hjelper i hovedsak allergikeren på to måter

  1. Lindre symptomer som kløende øyne, tetthet, hodepine og utmattethet, og

  2. Bringer kroppen i balanse.


Symptom Behandlig


Akupunktur er en utmerket metode å behandle allergi symptomer på. Mange allergi symptomer er lokalisert over nakken, dvs i hodet (tetthet, hodepine, kløende øyne, osv). Dette betyr at energien ikke flyter uhindret fra hodet til resten av kroppen, og motsatt. All yang-en fra meridianene flyter fra hendene opp til hodet, eller fra hodet ned til føttene. Vi trenger å åpne kanalene i nakken og skuldrene for å la denne energien flyte fritt.


Akupunktur kan også hjelpe ved å behandle symptomene helt lokalt: ved å plassere en liten steril nål direkte på ømme punkter, eller punkter der symptomene er lokalisert som hodet eller sidene av nesen, og dermed tillate den fastlåste energien å spre seg og bevege seg smidigere gjennom kroppen.


Rot Behandling


Den viktigste effekten av akupunktur behandling er at det hjelper kroppen generellt med å komme i balanse. Dette blir gjort ved å foreta en fullstendig undersøkelse av hver pasient som kommer for å få behandling. Akupunktører behandler veldig spesifikt og individuellt, og passer på at de underliggende årsakene for allergier (og andre symptomer) blir klaret opp. Når kroppen er i balanse vil symptomer forsvinne og sunnhet og helse vil bli gjenopprettet. Dette er hovedfordelen ved akupunktur: å tilbakeføre en person til balanse slik at kroppen selv kan lege sine fysiske, psykiske eller emosjonelle plager.


Allergier kan legge en demper på nytelsen av de varmeste månedene, men det finnes naturlig lettelse til de som lider av dem. Denne lettelsen behøver ikke være midlertidig. Når kroppen blir bragt til et helsemessig høyere nivå kan vi nyte av fornyet energi, fleksibilitet og livskvalitet.


Dagbladet omtalte tidligere en undersøkelse foretatt på allergi og akupunktur.Fotnoter:


1.http://allergies.about.com/od/aller...


2.http://www.rxlist.com/claritin-drug.htm


Referanser:


Cummmings, Stephen og Ullman, Dana. Everybody’s Guide to Homeopathic Medicines. Tredje utgave. Putnam. New York. 1997.


Maciocia, Giovanni. The Foundations of Chinese Medicine: A Comprehensive Text for Acupuncturists and Herbalists. Andre utgave. Churchill Livingstone. 2005.


Xinnong, Cheng. Chinese Acupuncture and Moxibustion. Foreign Language Press. Beijing. 1990.


http://allergies.about.com/od/aller


http://www.rxlist.com/claritin-drug.htm


http://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy

Allergi

April 2010